9to5Google tarafından “Google Health 5.10 sürümü Android ve iOS için yayında” başlığıyla aktarıldığı kadarıyla,
Google Health 5.10, bu hafta uygulama genelinde üç yeni özellik sunan kapsamı olarak daha küçük bir güncelleme şeklinde kullanıma sunuluyor.
Sürüm 5.10, iOS platformunda mevcut olup Android kullanıcıları için kademeli olarak yayınlanmaya devam ediyor.
Japonya'da Düzensiz Ritim Bildirimi
Pixel Watch ve Fitbit cihazlarında düzensiz ritim bildirimleri artık kullanıma sunuluyor. Bu özellik, kullanıcı hareketsizken veya uyurken kalp ritmi verilerini arka planda analiz ederek atriyal fibrilasyon (AFib) belirtilerini kontrol ediyor. Japonya'daki kullanıcılar, Google Health uygulamasındaki Sağlık sekmesi üzerinden bu özelliği etkinleştirebiliyor. Özelliğin çalışma şekli ve desteklenen cihazlar hakkında ayrıntılı bilgi Yardım Merkezi'nde sunuluyor.
Hazırlık Skoru Güncellemeleri
Hazırlık Skoru, daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak amacıyla uyku verilerinden elde edilen ek sinyalleri dikkate alıyor.
Sohbet Yoluyla Kayıt Silme
Google Health Coach ile yanlışlıkla bir kayıt oluşturulduğunda, artık koçtan "Bu sabah kaydettiğim koşuyu sil" gibi bir istekte bulunarak ilgili kaydın silinmesi talep edilebiliyor. Bu işlev, antrenman, öğün, kilo ve semptom gibi günlük kayıtlar için geçerli olup tıbbi kayıtlar kapsam dışında kalıyor.